• boeken via een adviseurs
  • boeken via een adviseurs
  • boeken via een adviseurs
  • boeken via een adviseurs
  • boeken via een adviseurs

Mijn road trip Sicilië

Pittoreske dorpjes, turquoise zee en het goddelijke eten en drinken

Onlangs struinde ik rond op het verrassend leuke Sicilië. Pittoreske dorpjes, turquoise zee en het goddelijke eten en drinken. Een roadtrip van 5 dagen in een heuse Fiat 500. Steile wegen, haarspeldbochten, fikse kuilen of een hobbelig kiezelpad, onze dappere auto trotseerden het allemaal.

Toarmina 

Taormina is een prachtig en charmant stadje, bovenop een heuvel, met een chique winkelstraat, kabelbaan naar het strandje van Isola Bella en vele steegjes en trappen.

Aan het echte strand van Taormina, Mazzaro, lijkt het alsof je de set van een James Bond film binnen stapt. Een bijna antieke maar romantische baai met een fijne sfeer.

Toarmina

De Etna 

De Etna is overal duidelijk in beeld, we rijden langs kleine dorpjes omhoog en het landschap wordt steeds groener en levendiger vanwege de vruchtbare grond.

Als we bijna boven zijn begeven we ons in een soort maanlandschap met grote zwarte stenen en lava stromen.

"Onder de indruk zijn we zeker als we er overheen lopen, wat een uitzicht en wat een bijzondere ervaring."


Aan de noordkant van de vulkaan verblijven we in een sfeervolle wijngaard, Cavanera Etnea. De lucht is helder blauw en het uitzicht op de Etna daardoor fantastisch, wow wat bijzonder om hier een wijntje te drinken.

 

Een betoverend uitzicht

Panarea

Via een waanzinnig mooie bergpas rijden we naar Milazzo om op de veerboot naar het Eolische eiland Panarea te stappen. Een bestemming die al jaren hoog op mijn lijstje staat.

Panarea is de kleinste van de 7 eilanden, er rijden geen auto's en er hangt een fijne en rustige sfeer. Het hoogtepunt van onze reis is het verblijf in hotel Raya, het is helemaal wit, volledig ongerept, en zonder twijfel "the place to be".

De plek is stijlvol en minimalistisch met een uitzicht op zee, en de werkende vulkaan Stromboli, waar we kippenvel van krijgen.

Hotel Raya Panarea

Onze laatste ochtend zitten we al vroeg op ons terras, genieten we van de zon die opkomt, hoe Panarea begint te leven, werkelijk onbeschrijflijk mooi.

"Ja, als het aan ons ligt zaten we er nu nog…."


Jaimie Knaap
Luxury Travel Consultant

Zoek op kaart?