• boeken via een adviseurs
  Luxury Travel Consultants
  "To expect everything"
 • boeken via een adviseurs
  Take luxury to new heights
 • boeken via een adviseurs
  You can’t put a price on peace of mind
 • boeken via een adviseurs
 • boeken via een adviseurs
  Voor uw unieke reiservaring
 • boeken via een adviseurs
  Let us help you plan the perfect gateway
 • boeken via een adviseurs
  Uw reis is onze uitdaging
 • boeken via een adviseurs
  Boek uw luxe accommodatie bij uw
  Luxury Travel Consultant

St. Pete - Clearwater ligt aan de centrale westkust van Florida

St. Pete / Clearwater

Aan de centrale westkust van Florida, direct aan de Golf van Mexico

Gelegen op slechts 20 minuten van Tampa, 90 minuten van Orlando en 4 uur van Miami, is het gebied gemakkelijk te bereiken en goed te combineren met een bezoek aan de beroemde pretparken en zeker een interessante stop tijdens een rondreis door Florida.

Uitgestrekt van Tarpon Springs in het noorden tot Fort De Soto in het zuiden, biedt St. Pete / Clearwater:

 • 56 km bekroonde stranden,
 • 26 verschillende gemeenschappen, elk met zijn eigen flair,
 • buitengewone kunst en cultuur, evenals een unieke mix van natuur en een bruisend stadsleven.

Bekroonde stranden

56 km bekroonde stranden

De regio is de thuisbasis van de bekroonde stranden van Amerika.

Caladesi Island en Fort De Soto Park werden beide verkozen tot het # 1 strand van Amerika door Dr. Stephen Leatherman (ook bekend als "Dr. Beach"), een kustonderzoeksgeoloog die jaarlijks meer dan 650 openbare stranden beoordeelt. Hiermee is de St. Pete / Clearwater regio de enige bestemming ooit met twee stranden bovenaan zijn lijst.

Twee stranden van St. Pete / Clearwater stonden in de Top 10 van de Traveler's Choice Awards 2019

Twee stranden van St. Pete / Clearwater stonden in de Top 10 van de Traveler's Choice Awards 2019 van TripAdvisor van beste Amerikaanse stranden, gebaseerd op miljoenen reizigersbeoordelingen.

Het mooie Clearwater Beach, dat op nummer 1 eindigde, heeft niet alleen schitterend wit zand, maar ook Pier 60, een gezellige en levendige locatie en een geweldige plek om de zonsondergang te bewonderen.

Op het relaxte St. Pete-strand, dat op nummer 4 van de lijst is geëindigd, kunt u een lange break nemen in één van de klassieke strandhotels of in het wereldberoemde 'Pink Palace / Roze Paleis': de Don CeSar.

een populaire plek om te winkelen, dineren en entertainment

Van Tarpon Springs met zijn Griekse invloed en beroemd is om zijn sponsduikers, tot de Portugese flair van Madeira Beach met John's Pass Village - een populaire plek om te winkelen, dineren en entertainment - de diversiteit van de 26 gemeenschappen is ongeëvenaard.

En met de Suncoast Trolley kunt u gemakkelijk van de ene community naar de andere gaan!  

Ruim aanbod kunst & Cultuur

Een groot aantal onafhankelijke kunstgalerieën en wereldberoemde musea

Een groot aantal onafhankelijke kunstgalerieën en wereldberoemde musea bieden bezoekers volop mogelijkheden om te genieten van kunst.

Of u nu wordt aangetrokken door de surrealistische schilderijen van Salvador Dali of gewoon een avondwandeling maakt om plaatselijke kunstenaars te ontdekken, de regio St. Petersburg / Clearwater heeft elke kunstliefhebber iets te bieden. 

St. Petersburg / Clearwater is dé plaats voor een breed scala aan festivals, muzikaal entertainment en evenementen

St. Petersburg / Clearwater is dé plaats voor een breed scala aan festivals, muzikaal entertainment en evenementen, variërend van nationaal bekend tot klein en lokaal. En hier is een geheime tip: veel festivals en evenementen zijn gratis! 

Prachtige natuur en uitgebreide outdoor activiteiten

Prachtige natuur en uitgebreide outdoor activiteiten

Natuurliefhebbers vinden een overvloed aan wildlife in de uitgestrekte Nationale Parken en natuurreservaten. Actieve buitenliefhebbers kunnen een fiets of een paar inlineskates huren om de 55 km lange Pinellas Trail te verkennen, die langs een verlaten spoorlijn is aangelegd en zich uitstrekt van Tarpon Springs in het noorden tot St. Petersburg in het zuiden. De trail loopt langs de de meest pittoreske parken en kustgebieden van de regio.

En natuurlijk zijn watersporten het hele jaar door populair

En natuurlijk zijn watersporten het hele jaar door populair: - van windsurfen, zeilen en jetskiën tot gewoon zwemmen in de kristalheldere wateren!

En wat vindt u nog meer in St. Petersburg / Clearwater?

De regio beschikt over meer dan 50 professionele golfbanen, alle soorten eetgelegenheden, waaronder romantische dinercruises.

Bewonder dolfijnen in hun natuurlijke habitat. Ga shoppen in talloze winkelmogelijkheden - van traditionele winkelcentra tot winkelgalerijen in mediterrane stijl.

En last but not least, het uitbundige uitgaansleven biedt alles van clubs met live-amusement, zoals op Pier 60, tot gezellige strandbars waar bezoekers regelmatig genieten van de zonsondergang.

Tenzing Travel boekt u bij Luxury Travel Consultant


Luxury Travel Consultants biedt het grootste aanbod in luxe reizen aan en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer luxe reismogelijkheden contact met uw luxe reisadviseur op. 

 

 

Zoek op kaart?