• boeken via een adviseurs

Ontdek het mondaine Zwitserland met de GoldenPass Panoramic 

Zwitserland staat bekend om zijn wereldberoemde treinen en specifiek om de panoramatreinen. Naast de bekendeklassiekers zoals de Glacier Express en de Bernina Express zijn er ook onbekendere routes die de moeite van het ontdekken waard zijn. Een van de gouden insider tips is de GoldenPass Line, een mooie route met verschillende trajecten.

 Zwitserland

De GoldenPass Panoramic 

Stop je smartphone weg, want hier is het panoramische raam je filmscherm. Tijdens de reis met de GoldenPass Panoramic versmelt het traditierijke Berner Oberland met de mediterrane sfeer van het Franstalige deel van Zwitserland. Dankzij de hoge panoramische ramen kunnen reizigers het hele jaar door genieten van het veelzijdige landschap. De GoldenPass Panoramic doet de naam alle eer aan. De trein rijdt rustig van Zweisimmen in het Berner Oberland naar Montreux, de mondaine stad aan de oever van het meer van Genève. Je komt langs prachtige kastelen, ziet de hoge toppen van de Alpen en groene weiden met vredig grazend vee. Op het laatste stuk slingert de tocht bergafwaarts. Bij aankomst in Montreux word je ondergedompeld in de mediterrane flair van de streek.

Zwitserland

 

Gstaad mag je niet missen

Gstaad, bekend als het kuuroord van de rijken en de beroemde personen, maakt indruk met prachtig ingerichte chalets en alpiene charmes. Tijdens de tussenstop is een wandeling door de voetgangerszone een must. Overnachten en daarbij genieten van het uitzicht van het beroemde Palace Hotel is meer dan een beleving. Dit door de derde generatie geleide luxe hotel heeft 90 smaakvol ingerichte kamers waarvan er 15 juniorsuites en acht suites zijn. De twee towersuites en de zeer luxe penthousesuite met drie slaapkamers zijn allebei als een alpenresort gebouwd.

Zwitserland

Excursies vanuit het mooie Montreux

Vanuit Montreux kun je geheel in stijl met een kaas-of chocoladetrein een dagexcursie maken. Of het nu mild of pittig, romig of hard is; de Zwitsers houden van goede kaas. De 'Train du Fromage' neemt een kijkje in dit populaire zuivelproduct in Château-d'Oex en in de 'Pays-d'Enhaut'. Eenmaal aangekomen, ervaren de gasten van dichtbij hoe 200 liter biologische melk verandert in smakelijke harde kaas. Een heerlijke fondue na afloop is vanzelfsprekend.

Een bezoek aan Zwitserland zonder de beroemde chocolade te proeven? Onmogelijk. De spoorlijn Montreux-Berner Oberland heeft een hele expeditie gewijd aan deze delicate verleiding. Elegante Belle Époque Pullmanrijtuigen brengen je van Montreux naar Montbovon. Na de overstap in de chocoladebus gaat de reis verder naar de showmelkerij 'La Maison du Gruyère' en het kleine dorp Gruyères.

Zwitserland

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. Luxury Travel Consultants biedt het grootste aanbod aan reizen in het luxe segment en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Luxury Travel Consultant op.

 

Zoek op kaart?