• boeken via een adviseurs

Zwitserland is duurzaam onderweg

Ontdek alle bezienswaardigheden die Zwitserland te bieden heeft vanuit het comfort van de trein. De Grand Train Tour of Switzerland voegt de mooiste panoramalijnen samen tot één unieke route van 1.280 kilometer lang. Er is geen voorgeschreven richting of duur. Je kunt in- en uitstappen waar je maar wilt. Of het nu in Zermatt of St. Moritz is, in het kanton Ticino of de Lavaux, bij de Rijnwatervallen of het Vierwoudstedenmeer: de Grand Train Tour of Switzerland is een perfect startpunt voor excursies.

GoldenPass Express

Een hoogtepunt dit jaar is de nieuwe GoldenPass Express die de reiservaring tussen Montreux en Interlaken herdefinieert. Vanaf 11 juni 2023 zal de nieuwste premium panoramatrein, geëxploiteerd door de Montreux-Oberland Bernoise Railway (MOB), vier keer per dag op deze route rijden. Gasten kunnen kiezen tussen drie reisklassen en culinaire lekkernijen vooraf bestellen. De reisklasse "Prestige" biedt maximaal comfort en een werkelijk meeslepende reiservaring waarin geen wens onbeantwoord blijft.

Zwitserland

Luxury Travel Consultants biedt het grootste aanbod in luxe reizen aan en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer luxe reismogelijkheden contact met uw luxe reisadviseur op. 

Nieuws uit Centraal-Zwitserland

De Pilatus Railway, opgericht in 1889, heeft een grote renovatie ondergaan. Sinds mei 2023 heeft Stadler Rail acht nieuwe treinen geleverd die rijden op het traject naar de iconische berg van Luzern, de Pilatus. 's Werelds steilste tandradbaan biedt elke 30 minuten een verbinding naar de top aan. De nieuwe treinen hebben allemaal panoramische ramen zodat bezoekers kunnen genieten van adembenemende uitzichten tijdens de klim.

Zwitserland

De Swiss Travel Pass

Zwitserland verkennen was nog nooit zo eenvoudig! Voor de gasten is het alles-in-één-ticket, Swiss Travel Pass, de sleutel tot het openbaarvervoernetwerk van Zwitserland. Met dit ticket kun je het land van begin tot eind verkennen per trein, bus of boot op 3, 4, 6, 8 of 15 opeenvolgende dagen.

Dit betekent vrij reizen met trein, bus en boot en vrij reizen met Premium Panoramatreinen (excl. zitplaatsreservering en/of toeslag). Het gebruik van het openbaar vervoer in meer dan 90 steden. Met de Swiss Travel Pass heb je gratis toegang tot meer dan 500 musea, zijn de verschillende bergexcursies inclusief of met 50% korting. En wist je dat kinderen tussen 6-16 jaar onder begeleiding van tenminste een ouder (in bezit van geldig STS-ticket) gratis reizen?

Zwitserland

Zwitserland

Zoek op kaart?